Adli Psikoloji Uzmanlığı Eğitimi
Adli Psikoloji, Uygulamalı Psikolojinin bir alt dalıdır. Son yıllarda adli psikolojiye olan ilgi artmış olup, APA nın adli psikolojiyi bir alt dal olarak kabul etmesinden itibaren bir çok üniversitede yüksek lisans düzeyinde eğitimler yapılmaya başlandı. Adli psikoloji uzmanlığı eğitimiyle kişilerin adli psikolojinin temel konularına dair var olan teorileri öğrenmeleri, bakış açılarını geliştirmeleri ve yeni stratejiler üretmeleri hedeflenmektedir.
Velayet davaları, hükümlü ve tutukluların ihtiyaçları ve rehabilitasyonları, madde bağımlılığı, Ceza infaz kurumlarındaki intihar olayları, mağdurların psikososyal ihtiyaçları, suça sürüklenen çocukların rehabilitasyonu………… gibi konular adli psikolojinin çalışma alanlarına girmektedir.
Adli Psikoloji eğitimini alıp Sertifikan onaylı sertifikanızla; Ceza infaz kurumlarında, denetimli serbestlik müdürlüklerinde, mahkemelerde bilirkişilik temel eğitiminden sonra alınan adli psikoloji sertifikasıyla, psikoterapi ve psikoeğitim hizmetlerinde görev alabilirsiniz.
Bu eğitimle, adli psikoloji eğitimindeki bu boşluğu doldurmak ve adli alanda çalışacak olan profesyonellere gerekli temel düzeyde adli psikoloji eğitiminin verilmesi amaçlanmıştır. Bu eğitimde adli psikolojinin temelleri ile adli psikologlar nerelerde, hangi alanlarda ve hangi popülasyonla çalışır?
Adli Psikoloji Eğitimine Kimler Katılmalıdır
Psikoloji Bölümü Mezunları, Sosyal Hizmet Bölümü Mezunları, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Mezunları, Adli Alanda Çalışan/Çalışmak İsteyen Psikologlar, Sosyal Hizmet Uzmanları, Sosyologlar, Psikolojik Danışmanlar, Öğretmenler.
İstihdam alanları
Adli psikoloji eğitimi sonrası Ceza Tevkif evleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan ceza infaz kurumlarında, Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde, Aile ve Çocuk Mahkemelerinde çalışabilir, mahkemelerde bilirkişilik yapabilir, ayrıca adli popülasyona yönelik danışmanlık, psikoeğitim ve psikoterapi hizmetlerinde görev alabilirsiniz.
Eğitim İçeriği
Adli Psikoloji Uzmanlık eğitimi üniversite iş birliğinde yapılmaktadır. Eğitimler sürekli güncellenmekte ve sistem modül sayısı artmaktadır.
Adli psikoloji nedir ?
Adli psikolojinin tarihi
Adli psikoloji ile bağlantılı alanlar
İnsanın duygusal, zihinsel ve ahlaki gelişimi
Suç işleme psikolojisi, suç ve bilinç
Suçluların sınıflandırılması, suçlu profili çıkarabilmenin esasları
Yargıcın psikolojisi ve karar verme süreçleri
Sanık psikolojisi ve görüşme teknikleri
Tanık psikolojisi ve görüşme teknikleri
Mağdur psikolojisi ve görüşme teknikleri
Ceza evlerinin tarihçesi, ortam ve rehabilitasyon
Adli psikolojide etik
Eğitime Nasıl Katılabilirim
There are no reviews yet.