Aile; toplumun temel taşı olarak nitelendiren bir kurumdur. Tarih boyunca aile ile toplum ilişkisi hep paralel gelişmiştir. Sağlam bir aile yapısı olan toplumlar kendi problemlerinin tespiti ve çözümü noktasında daha yetkin olmuştur. Aile içerisinde meydana gelen problemler; toplumun geri kalanını da etkileyebilmektedir. Aile bireylerinin kendilerinin de toplumun bir parçası olduğu göz ardı edilemez. Huzurlu ve mutlu bir aile ortamı çocuğun gelişimini doğrudan etkilemektedir. Çözülmeyen her problemde aile içinde ilerleyen zamanlarda kronikleşmiş hale dönmektedir. Gelişmiş toplumlarda aile kurumunun önemi yönetici makamlarda tarafından da bilinmektedir. Bu yüzden Avrupa’daki örneklerde görüldüğü gibi aile danışmanlığı sistemin bir parçası haline getirilmiştir. Ülkemizde de son yıllarda yapılan bazı yasa değişiklikleri ile Aile Danışmanı ünvanı ile çok sayıda kişi görev yapmaya başlamıştır. Yetkili kurumlardan alacağınız Aile Danışmanlığı Sertifikası ile sektörde çok sayıda işlem gerçekleştirebilirsiniz.
Aile Danışmanlığı Sertifikası Eğitimi‘ne herkes katılamamaktadır. Bu sertifika eğitimine; sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, psikolojik danışmanlar, sosyologlar, çocuk gelişimi uzmanları, hemşireler ve tıp mezunu doktorlar katılabilirler. Bu meslek gruplarından olmayan bir kişinin sertifika programına katılmasına izin verilmemektedir. Aile Danışmanlığı Sertifika Programı‘nın ders içeriğine baktığımızda; eğitimin modüllerden oluştuğunu görebiliriz. Bu modüllerin birkaçı;
- Aile Danışmanlığına Giriş ve Temel Kavramlar
- Aile Danışmanlığı Kuramları
- İlk Görüşme Teknikleri ve Becerileri
- İlk Raporlama, Arşivleme ve Kullanılan Dokümanlar
- Uygulama ve Süpervizyon olarak belirtebiliriz.
Aile Danışmanlığı Sertifika Ücretleri
Aile Danışmanlığı Sertifikası, aile danışmanı olma şartlarını sağladığınız taktirde çok sayıda kurum tarafından verilmektedir. Aldığınız bu sertifikanın Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olmasına çok dikkat etmelisiniz. Devletin herhangi bir kurumu tarafından tanınan ve onaylanan sertifikalar, size resmi bir dayanak ve güvenirlilik katacaktır. Sertifikanız elinize geçtikten sonra kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz. Ufak çaplı seanslar ile bir nevi testler uygulayabilirsiniz. Kendinizi hazır hissettiğiniz zaman ise almış olduğunuz aile danışmanlığı sertifikası sizlere çok sayıda kapı açacaktır. Gereken şartları sağladığınızda kendi danışmanlık merkezinizi açıp orada danışanlara destek verebilirsiniz. Çok sayıda belediyenin bilgi evlerinde çalışabilir. Halk eğitim merkezlerinde kurs açabilirsiniz. Açtığınız her kursta size bir maddi kazanç olarak dönüş olacaktır.
Aile danışmanlığı sertifikası eğitim ücretleri konusunda merak ettiğiniz tüm sorulara cevap bulmak ve satın almak için hemen şimdi tıklayınız.