Oyun Terapisi Eğitimi Uzaktan Eğitim
Oyun terapisi eğitimi nedir? Oyun terapisi çocukların ihtiyaçlarına oyunculuklar aracılığıyla beraber ifade etmeleri üzerine yoğunlaşan özel bir işlevdir. Travmatik deneyimler geçiren çocukların duygularını ulaşma konusunda yardım sağlar. Bunlara nasıl müdahale edecekleri hakkında bilgiler veren en çok uygulanan teknik rol oyunlarıdır. 6 yaşından büyük çocuklarda konuşma da yapılabilmektedir. Çocuklar oynamayı severler, çocuklar duygularını büyükler gibi ifade edemez ve bunları anlamlandırma konusunda oldukça zorlanırlar. Duygularının tam anlamıyla büyükler gibi ifade edip konuşmadıkları için bu bir sorun haline gelir. Bu yüzden büyüklere yapılan terapi şekli çocuklar adına oldukça uygunsuz kaçmaktadır. Oyun terapi anlamında çocuklar adına oldukça elverişlidir ve çocuklar için kullanılabilmektedir. Çocuklar seçilen oyun ve oyuncaklarla beraber yaşadıklarını ve duyguları ifade edebilmek adına ortam bulurlar. Oyun terapisi uygulanırken özel olarak oluşturulan oyun odaları içerisinde etkisinde kaldığı olayı tanımlamak ve çözüm bulmak adına çocuğa en uygun oyun terapisi türleri hazırlanır ve uygulanır oyun terapisinin amacı çocuğun kendini duygusal olarak daha iyi hissetmesini sağlamaktır. Çocuğun normal gelişimini etkileyen duygusal psikolojik ve davranışsal problemleri ortadan kaldırabilmek ve sorunların büyümesini önlemektir. Oyun Terapisi Eğitimi Uzaktan Eğitim nereden alınmalı bilgi için arayınız.
Oyun Terapi Eğitimi Sertifikası Nasıl Alınır ?
Oyun terapi eğitimi ve sertifikası alma şartları nelerdir? Oyun terapisi sertifikası alabilmek adına kişilerin üniversitelerin psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp ve çocuk gelişimi gibi bölümleri içerisinden mezun olmak da istenen bir eğitim derecesi bulunmaktadır. Türkiye içerisine oyun terapisti mesleğini yerine getirmek adına bir psikoloji dalı veya bir meslek dalı içerisinde bulunmak gibi şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar çerçevesinde kişilere uygun trafik eğitimi sertifikası alabilmeye hak kazanmaktadır.
Oyun terapi eğitimine kimler alabilir?
Oyun terapisi eğitimi kimler alabilir oyun terapisi eğitimlerini öğretmenler, aile danışmanları, sınıf öğretmenleri, pedagoglar, doktorlar, psikolojik danışmanlık ve rehberlik mezunları, psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğrencileri, psikoloji mezunları, psikoloji öğrencileri, özel eğitim mezunu, özel eğitim öğrencileri, sosyoloji mezunu, sosyoloji öğrencileri, çocuk gelişimi mezunu, çocuk gelişimi öğrencileri, sosyal hizmet uzmanları, sosyal hizmet öğrencileri, okul öncesi öğretmenliği mezunları, okul öncesi öğretmenliği öğrencileri ve eğitime çocuklarıyla daha iyi uyum sağlamak adına ebeveynler de oyun terapi eğitimi alabilmektedir. Bu çerçeve dahilindeki kişiler oyun terapi eğitimi programlarına katılabilir ve eğitimi almanın yanı sıra sertifika sahibi de olabilmektedir.