Yaratıcı Drama Eğitimi Online Sertifika Programı Nedir?
Yaratıcı Drama Eğitimi Online Sertifika Programı yetişkinlerin ve çocukların sosyal becerilerini ve yaratıcı düşünce yapısını geliştirme gibi özelliklere sahip olan bir eğitim türüdür. Özellikle çocuklar adına kurgu ve gerçek nedir ayrımının yapılabilmesi için gerekli becerilerin kazandırır olabilmesi için önemli bir eğitim programıdır ve bu gibi alanlara oldukça destek sağlamaktadır. Drama gibi özel bilgiler gerektiren alanlar için alınacak eğitimler ile beraber hem çocuklara hem de yetişkinlere eğitim sahibi kişiler faydalı olabilir ve onlara yeni bir ilgi alanı oluşturabilir. Yaratıcı drama eğitimi programı ile kişiler her alanda yaratıcı, kendi kendini yetiştiren bilen, kendini tanıyan bunu geliştirebilen ve sosyal çevresi ile iyi iletişim kurabilen, ifade gücü ve ifade biçimleri iyileşmiş bireyler yetiştirmek amacıyla verilen bir eğitimdir. Bu eğitimi günümüzde önemli olmasının bir sebebi ise yaratıcı drama eğitimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulmuş olan 4 + 4 + 4 yasasıyla beraber büyük bir önem kazanmıştır. 66. ayını dolduran çocukları okula başlaması ile beraber yaratıcı drama eğitiminin de kullanılması için önemli adımlar atılmaya başlanmıştır. Bu sebep ile özel ve resmi okullar için yaratıcı drama eğitmeni istihdam etme zorunluluğu doğmuştur. Yaratıcı drama eğitimi ile beraber kişiler sertifika programının sonunda sertifika sahibi olabilir ve resmi ve özel kurumlarda çalışabilir. Yaratıcı Drama Eğitimi Online Sertifika Programı hakkında daha fazla bilgi almak için arayınız
Yaratıcı Drama Eğitimi MEB Onaylı Eğitim İçeriği Nedir ?
Yaratıcı drama eğitimi içerisindeyken kişilerin hangi eğitim içeriklerini göreceğini öğrenmek için sorduğu bir soru olan yaratıcı drama eğitiminin MEB onaylı eğitim içeriği nedir sorusu altında bazı içeriklere sizlere sunabiliriz. Bu içerikleri sıralayacak olur isek oyun grubu nasıl oluşturulur, oyun grubu nedir, drama liderinin rolü, dramanın öğeleri, eğitimde drama uygulamaları, yaratıcı drama aşamaları, yaratıcılık nasıl geliştirilir, yaratıcı dramanın tarihsel gelişimi, kukla çalışmaları, müzik ve ritim çalışmaları, tiyatro nedir, sahneleme nedir, rol nasıl gerçekleştirir, doğaçlama nedir, doğaçlama nasıl gerçekleştirilir, hikaye nasıl yazılır, kısa oyun nasıl yazılır, hikâye nasıl anlatılır, ana fikir çıkarma, metin üzerinden çıkarımlar yapma, algı geliştirme çalışmaları, empati kurma çalışmaları, kukla çalışmaları gibi bazı eğitim içerikleri sertifika programının içerisinde bulunmaktadır.
Yaratıcı Drama Örnekleri
Kişiler yaratıcı drama örnekleri üzerinden nasıl bir oyun durumu ile karşılaşabileceklerini kestirebilmektedirler. Kimi oyun kişiler adına önemli bir konumda bulunsa da kimi öyle olmaz. Örneğin bir oyunda iletişim güçlendirme için uygulanırken diğer oyun içerisinde özgüven geliştirme amaçlana bilinir.